BAKER - Σκοπός Προγράμματος

Το πρόγραμμα Ειδικός/-ή Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης/-ρια στοχεύει στην άρτια, πολύπλευρη και σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών/-ριών στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Προγράμματος στηρίζονται σε τέσσερεις βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας στοχεύει στην ολοκληρωμένη και ορθολογική ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των σπουδαστών/-ριών ως αρτοποιών και ζαχαροπλατρών/-ριών. Οι σπουδαστές/-ριες, μέσα από τα εργαστηριακά μαθήματα, την επιστήμη των τροφίμων, την τεχνολογία Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών/-ριών, θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν επαγγελματικές γνώσεις και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες και ικανότητες. Οι σπουδαστές/-ριες θα είναι ικανοί/-ές να προετοιμάζουν, να ψήνουν, να γαρνίρουν και να παρουσιάζουν τα διάφορα είδη Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας κάτω από συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος αποσκοπεί στη γνωριμία των σπουδαστών/-ριών με τις ποικίλες επιχειρησιακές λειτουργίες ενός Αρτοποιείου ή Ζαχαροπλαστείου, όπως η οργάνωση και διοίκηση της επιχείρησης και των ανθρώπινων πόρων, το μάρκετινγκ, τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, τροφίμων και ποτών κ.ά. Ταυτόχρονα, ο τρίτος πυλώνας συμπεριλαμβάνει, σε όλες τις θεματικές ενότητες του προγράμματος –πρακτικής ή θεωρητικής υφής–, όλες τις αναγκαίες σύγχρονες τάσεις της αγοράς και τις τελευταίες εξελίξεις της βιομηχανίας.

Τέλος, το Πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία στους/στις σπουδαστές/-ριες να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και την κατάρτισή τους και να αποκομίσουν εργασιακή εμπειρία μέσα από την πρακτική κατάρτιση τους σε ένα Αρτοποιείο ή Ζαχαροπλαστείο.