• Αρχή

Υπογραφή Συμφωνίας στο Προεδρικό Μέγαρο για Δωρεά με Σκοπό την Ανέγερση Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει δεχτεί δωρεά ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Οργανισμό Absolute Charitable Trust, ιδρυτής και ευεργέτης του οποίου είναι ο κ. Alexander Svetakov.
Η εν λόγω δωρεά θα καλύψει τα έξοδα ανέγερσης ενός Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης σε κρατική γη στη Λεμεσό, και πιο συγκεκριμένα στη Γερμασόγεια – Αγία Παρασκευή.
Το Ινστιτούτο Τεχνικής Εκπαίδευσης που θα ανεγερθεί από τον Δωρητή θα προσφέρει προγράμματα των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), τα οποία έχουν πιστοποιηθεί ως προγράμματα ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διετούς διάρκειας από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, η δωρεά θα καλύψει τα έξοδα για την αγορά της ανάλογης εξειδικευμένης υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για τη λειτουργία προγραμμάτων αυτού του επιπέδου.
Η ανέγερση του Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό θα ενισχύσει την εικόνα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην κοινωνία της Κύπρου. Θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία μίας ξεχωριστής ταυτότητας για τα ΜΙΕΕΚ, τα οποία, στο παρόν στάδιο, στεγάζονται σε υφιστάμενες Τεχνικές Σχολές και χρησιμοποιούν υλικοτεχνική υποδομή που είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες προγραμμάτων του επιπέδου μέσης κι όχι ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί το κενό που άφησε ο τερματισμός της λειτουργίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.
Η υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δωρητή Οργανισμού Absolute Charitable Trust για τη δωρεά έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 6 Οκτωβρίου 2017.
Το τελικό κείμενο της Συμφωνίας που υπογράφηκε διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία, το Υπουργείο Οικονομικών και την Ελεγκτική Υπηρεσία.
Η ανέγερση του Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό θα ξεκινήσει σύντομα.



Είσοδος (κινητές συσκευές)