• Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ
  • Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ
  • Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ

BAKER - Διατμηματικοί Διαγωνισμοί Έρευνας, ΜΙΕΕΚ

Διατμηματικοί Διαγωνισμοί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος:
Α/Α Ακαδημαϊκό Έτος Θέμα Στοιχεία Διαγωνισμού
1 2024-2025

Διαγωνισμός έρευνας για σπουδαστές/σπουδάστριες του προγράμματος σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές (PSM)» και του τμήματος «Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης (BAKER,COOK,REST)» - Χειμερινό Εξάμηνο 2024-2025

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ (DEBATE) ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΜΙΕΕΚ "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ESG ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ".




Αρχείο Διατμηματικών Διαγωνισμών προηγούμενων ετών:
Α/Α Ακαδημαϊκό Έτος Θέμα Στοιχεία Διαγωνισμού
2 2022-2023

Διαγωνισμός έρευνας για σπουδαστές/σπουδάστριες του προγράμματος σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές (PSM)» και του τμήματος «Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης (BAKER,COOK,REST)» - Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023

ΘΕΜΑ: ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

1 2021-2022

Διαγωνισμός έρευνας για σπουδαστές/σπουδάστριες του προγράμματος σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές (PSM)» και του τμήματος «Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης (BAKER,COOK,REST)» - Εαρινό Εξάμηνο 2021-2022

ΘΕΜΑ: ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ



BAKER - Φωτογραφικό Υλικό 2/2

1. HORECA
Το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προβολής και περεταίρω δικτύωσης με επαγγελματικούς φορείς και εταίρους, συμμετείχε στην 20η HORECA-Gastronomia Expo 2021. Oι Σπουδαστές/τριες ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα τρια Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος: Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, Μαγειρικές Τέχνες και Τέχνες Εστίασης. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με την ΙΜΗ. Η Gastronomia Expo είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση στον τομέα ΄και πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 5 με 7 Νοεμβρίου 2021, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

2. FOODPRINT
Το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης των ΜΙΕΕΚ, διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων σε όλες τις επαρχίες (Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία, Πάφο) με θέμα την αποτελεσματικότερη διαχείριση της σπατάλης τροφίμων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Τα σεμινάρια ήταν μέρος του ευρωπαϊκού έργου «LIFE - FOODPRINT» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σεμινάρια αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση των σπουδαστών και την ανάπτυξη στάσεων καλών πρακτικών για μείωση της σπατάλης τροφίμων στον τομέα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων κλπ.. Επίσης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν σημαντικά ευρήματα από την πρώτη Παγκύπρια έρευνα που έγινε στη σπατάλη των τροφίμων. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 23 μέχρι τις 29/11/2022.



BAKER - Φωτογραφικό Υλικό 1/2

1. Έργο τέχνης από καραμέλα… Η τεχνική μοναδική. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των ΜΙΕΕΚ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα εξαιρετικό και υψηλού επιπέδου σεμινάριο καραμέλας από τον Pastry Chef Δημήτρη Ιωάννου.

2. Η σπουδάστρια μας Λένα Αντωνίου κατά το διαγωνισμό του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων πέτυχε πρώτη νίκη και πήρε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία 'Τούρτα Γάμου'.

3. Ο σπουδαστής μας Μιχάλης Βασιλείου κατά τη Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας HORECA 2017 πέτυχε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική αρτοποιία.

4. Η σπουδάστρια μας Σοφία Λουίζ Σάββα κατά τη Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας HORECA 2017 πέτυχε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 'Plated Dessert'.



Φωτογραφικό Υλικό Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής 2/2 (συνεχεια...)

BAKER - Ακαδημαϊκό Προσωπικό

Α/Α Ονοματεπώνυμο Προσόντα Απασχόληση Γνωστικό Αντικείμενο / Ειδικότητα Μαθήματα BAKER CV_Gr

CV_En

Λευκωσία
1 Δρ. Μιχάλης Αναστασίου HND, BSc, MBA, DBA Πλήρης Ακαδημαϊκός Συντονιστής  
2 Μιχάλης Διόλας Diploma Πλήρης Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0105, 0305
3 Ανδρέας Κωνσταντίνου ΒΑ, ΜSc Πλήρης Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0105, 0303, 0304, 0305, 0403
4 Κυριάκος Ανδρέου ΒΑ Μερική Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0102, 0104, 0203, 0204,
5 Ευριπίδης Σάββα ΒΑ, ΜSc Μερική Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0101, 0103, 0201, 0202
6 Μικαέλλα Πιτσιλλίδου ΒΑ, ΜSc Μερική Διεύθυνση και Διοίκηση Ξενοδοχείων 0301, 0302
7 Χαρίλαος Κύπρου ΒΑ, ΜΑ Μερική Μαγειρικές Τέχνες 102, 403, 404
8 Μαρίνα Βασιλείου ΒΑ, ΜSc Μερική Διεύθυνση και Διοίκηση Ξενοδοχείων 401, 402
9 Χριστάκης Χρίστου ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Διεύθυνση και Διοίκηση Ξενοδοχείων 205, 405
10 Σοφία Πρατζιώτη ΒSc, ΜSc Μερική Υπολογιστικές Εφαρμογές 104
11 Χριστίνα Σαββίδου ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Διεύθυνση και Διοίκηση Ξενοδοχείων 0303, 0304
Λεμεσός
1 Δρ. Μιχάλης Αναστασίου HND, BSc, MBA, DBA Πλήρης Ακαδημαϊκός Συντονιστής  
2 Ανδρέας Σάββα HND, BA Πλήρης Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0203, 0204
3 Δημήτρης Κούκλου HND, BA, PGC, MA Πλήρης Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0105, 0305
4 Άντρη Ζαννέτου HND Πλήρης Ζαχαροπλαστική 205
5 Μαρίνα Βασιλείου BSc, MSc Μερική Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού 0401, 0402
6 Δήμητρα Μιχαήλ HND Πλήρης Ζαχαροπλαστική 405
7 Μικαέλλα Πιτσιλίδου BA, MSc Μερική Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού 0101, 0102, 0301, 0302
8 Γάννης Κουής BA, MSc Μερική Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού 0201, 0202
9 Νικολάου Αυγή HND, BA, MA Μερική Επισιτιστικές Τέχνες 0101, 0103
10 Γλαύκος Καμιναράς HND, BSc, MA Μερική Μαγειρική / Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0102, 0104
11 Θεόδωρος Νεάρχου HND Μερική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική 105, 305
Λάρνακα
1 Δρ. Μιχάλης Αναστασίου HND, BSc, MBA, DBA Πλήρης Ακαδημαϊκός Συντονιστής  
2 Δημήτρης Κούκλου HND, BA, PGC, MA Πλήρης Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0101, 0103
3 Μαρίνα Γεωργίου BSc, MSc Μερική Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική 0303, 0304
4 Χρίστος Αντωνιάδης HND Πλήρης Ζαχαροπλαστική 0205
5 Χαρίλαος Κύπρου ΒΑ, ΜΑ Μερική Μαγειρικές Τέχνες 0102, 0403
6 Αντωνία Ξενοφώντος BSc, MSc Μερική Υπολογιστικές Εφαρμογές 104
7 Κωνσταντίνος Ιακωβίδης ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Μαγειρικές Τέχνες / Ζαχαροπλαστική 0405
8 Νικόλας Γεωργίου ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Αρτοποιία 0105, 0305
9 Μάριος Σταυράκης BSc, MBA Μερική Διοίκηση Επιχειρήσεων 0301, 0302
10 Μαρίνα Βασιλείου BSc, MSc Μερική Ξενοδοχειακά / Διοίκηση 0401, 0402, 0404
11 Γιώργος Γεωργίου ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Μαγειρικές Τέχνες / Ζαχαροπλασρτική 0201, 0202
2 Χριστάκης Χρίστου ΒΑ, ΜΑ Μερική Ξενοδοχειακά 0203, 0204
Πάφος
1 Δρ. Μιχάλης Αναστασίου HND, BSc, MBA, DBA Πλήρης Ακαδημαϊκός Συντονιστής  
2 Μιχάλης Ταλιαδώρος ΒΑ, ΜSc Πλήρης Ξενοδοχειακή Διεύθυνση – HRM & OB 0101, 0103
3 Χρίστος Κάσινος ΒΑ Πλήρης Αρτοποιία 0105, 0305
4 Παναγιώτης Μαυρογένης ΒΑ Μερική Επισιτιστικές Τέχνες 0404  
5 Μικαέλλα Πιτσιλλίδου ΒΑ, ΜSc Μερική Διεύθυνση και Διοίκηση Ξενοδοχείων 0301, 0302
6 Γαβριέλλα Γεωργίου ΒΑ Πλήρης Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική 0205, 0405
7 Μαρία Κωνσταντίνου ΒΑ, ΜΑ Πλήρης Μαγειρικές Τέχνες 0303, 0304
8 Μαρίνα Βασιλείου ΒΑ, MSc Μερική Ξενοδοχειακά / Διοίκηση 0401, 0402
9 Γιάννης Κουής BSc, MSc Μερική Ξενοδοχειακά / Διοίκηση 0201, 0202, 0403
10 Χριστάκης Χρίστου ΒΑ, ΜΑ Μερική Ξενοδοχειακά / Μαγειρικές Τέχνες 0102, 0203
11 Κυριάκος Θαλασσινός ΒΑ, ΜΑ Μερική Ξενοδοχειακά 0104

Είσοδος (κινητές συσκευές)