
BAKER - Διατμηματικοί Διαγωνισμοί Έρευνας, ΜΙΕΕΚ
Διατμηματικοί Διαγωνισμοί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος:Αρχείο Διατμηματικών Διαγωνισμών προηγούμενων ετών:
BAKER - Φωτογραφικό Υλικό 2/2
1. HORECAΤο Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προβολής και περεταίρω δικτύωσης με επαγγελματικούς φορείς και εταίρους, συμμετείχε στην 20η HORECA-Gastronomia Expo 2021. Oι Σπουδαστές/τριες ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα τρια Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος: Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, Μαγειρικές Τέχνες και Τέχνες Εστίασης. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με την ΙΜΗ. Η Gastronomia Expo είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση στον τομέα ΄και πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 5 με 7 Νοεμβρίου 2021, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.
2. FOODPRINT
Το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης των ΜΙΕΕΚ, διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων σε όλες τις επαρχίες (Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία, Πάφο) με θέμα την αποτελεσματικότερη διαχείριση της σπατάλης τροφίμων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Τα σεμινάρια ήταν μέρος του ευρωπαϊκού έργου «LIFE - FOODPRINT» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σεμινάρια αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση των σπουδαστών και την ανάπτυξη στάσεων καλών πρακτικών για μείωση της σπατάλης τροφίμων στον τομέα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων κλπ.. Επίσης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν σημαντικά ευρήματα από την πρώτη Παγκύπρια έρευνα που έγινε στη σπατάλη των τροφίμων. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 23 μέχρι τις 29/11/2022.
BAKER - Φωτογραφικό Υλικό 1/2
1. Έργο τέχνης από καραμέλα… Η τεχνική μοναδική. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των ΜΙΕΕΚ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα εξαιρετικό και υψηλού επιπέδου σεμινάριο καραμέλας από τον Pastry Chef Δημήτρη Ιωάννου.2. Η σπουδάστρια μας Λένα Αντωνίου κατά το διαγωνισμό του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων πέτυχε πρώτη νίκη και πήρε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία 'Τούρτα Γάμου'.
3. Ο σπουδαστής μας Μιχάλης Βασιλείου κατά τη Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας HORECA 2017 πέτυχε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική αρτοποιία.
4. Η σπουδάστρια μας Σοφία Λουίζ Σάββα κατά τη Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας HORECA 2017 πέτυχε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 'Plated Dessert'.
Φωτογραφικό Υλικό Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής 2/2 (συνεχεια...)
BAKER - Επιτεύγματα Σπουδαστών και Αποφοίτων
Μια Κύπρια διαπρέπει στη γαλλική brasserie. |
![]() |
Διάκριση στον διαγωνισμό "Διαχείριση Απορριμμάτων Τροφίμων στα Κρουαζιερόπλοια". |
![]() |