• Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ
  • Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ
  • Εισδοχή
    Σπουδαστών

    Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026

    Για Υποβολή Αίτησης Εισδοχής
    πατήστε εδώ

BAKER - Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

Εξάμηνο Κωδικός Μαθήματος Μάθημα Αρχείο
1 BAKER 0101 Υγιεινή Τροφίμων
1 BAKER 0102 Τεχνολογία Υλικών Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής
1 BAKER 0103 Διαδικασίες Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών
1 BAKER 0104 Βασικές Υπολογιστικές Εφαρμογές σε Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία
1 BAKER 0105 Εργαστήριο και Τεχνολογία Αρτοποιίας Ι
2 BAKER 0201 Βασικές Αρχές Κοστολόγησης
2 BAKER 0202 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων
2 BAKER 0203 Σχεδιασμός Υποδομών Αρτοποιείου Ζαχαροπλαστείου
2 BAKER 0204 Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου
2 BAKER 0205 Εργαστήριο και Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής Ι
2 BAKER 0206 Πρακτική Άσκηση Ι
3 BAKER 0301 Επιχειρηματικότητα
3 BAKER 0302 Οργάνωση Διοίκηση Αρτοποιείου Ζαχαροπλαστείου
3 BAKER 0303 Ασφάλεια Τροφίμων
3 BAKER 0304 Εξυπηρέτηση Πελατών και Επικοινωνία
3 BAKER 0305 Εργαστήριο και Τεχνολογία Αρτοποιίας ΙΙ
4 BAKER 0401 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εποπτικές Ικανότητες
4 BAKER 0402 Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ
4 BAKER 0403 Διαχείριση Λειτουργιών Εστιατορίου
4 BAKER 0404 Εισαγωγή στις Λογιστικές και Οικονομικές Καταστάσεις Αρτοποιείων Ζαχαροπλαστείων
4 BAKER 0405 Εργαστήριο και Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
4 BAKER 0406 Πρακτική Άσκηση ΙΙ

BAKER - Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας

Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας:
Εξάμηνο Κωδικός Μαθήματος Μάθημα Ώρες ανά Εβδομάδα Σύνολο Ωρών Μαθήματος ανά Εξάμηνο Ποσοστό επί Συνόλου Ωρών Μαθήματος
(Θ) (Ε) (Θ) (Ε) (Θ) (Ε)
1 BAKER 0101 Υγιεινή Τροφίμων 2   28   8%  
1 BAKER 0102 Τεχνολογία Υλικών Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής 2   28   8%  
1 BAKER 0103 Διαδικασίες Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών 2   28   8%  
1 BAKER 0104 Βασικές Υπολογιστικές Εφαρμογές σε Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία 2   28   8%  
1 BAKER 0105 Εργαστήριο και Τεχνολογία Αρτοποιίας Ι   15   210   68%
2 BAKER 0201 Βασικές Αρχές Κοστολόγησης 2   28   8%  
2 BAKER 0202 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων 2   28   8%  
2 BAKER 0203 Σχεδιασμός Υποδομών Αρτοποιείου Ζαχαροπλαστείου 2   28   8%  
2 BAKER 0204 Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου 2   28   8%  
2 BAKER 0205 Εργαστήριο και Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής Ι   15   210   68%
2 BAKER 0206 Πρακτική Εξάσκηση - 6 Eβδομάδες            
3 BAKER 0301 Επιχειρηματικότητα 2   28   8%  
3 BAKER 0302 Οργάνωση Διοίκηση Αρτοποιείου Ζαχαροπλαστείου 2   28   8%  
3 BAKER 0303 Ασφάλεια Τροφίμων 2   28   8%  
3 BAKER 0304 Εξυπηρέτηση Πελατών και Επικοινωνία 2   28   8%  
3 BAKER 0305 Εργαστήριο και Τεχνολογία Αρτοποιίας ΙΙ   15   210   68%
4 BAKER 0401 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εποπτικές Ικανότητες 2   28   8%  
4 BAKER 0402 Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ 2   28   8%  
4 BAKER 0403 Διαχείριση Λειτουργιών Εστιατορίου 2   28   8%  
4 BAKER 0404 Εισαγωγή στις Λογιστικές και Οικονομικές Καταστάσεις Αρτοποιείων Ζαχαροπλαστείων 2   28   8%  
4 BAKER 0405 Εργαστήριο και Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ   15   210   68%
4 BAKER 0406 Πρακτική Εξάσκηση - 6 Εβδομάδες            

BAKER - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Με το τέλος του προγράμματος ο/η σπουδαστής/-τρια θα είναι σε θέση:
  • Να αναπτύξει επαγγελματικές και τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική τέχνη.
  • Να εφαρμόζει τις σωστές διαδικασίες, μεθόδους και τεχνικές παραγωγής και διάθεσης προϊόντων βάσει ποιοτικών προδιαγραφών και κριτηρίων.
  • Να λαμβάνει αποφάσεις και να επιλύει προβλήματα μέσα σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.
  • Να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές επαγγελματικής εξυπηρέτησης και να προωθεί την ομαδική εργασία στον χώρο εργασίας.
  • Να προσαρμόζεται στις ανάγκες των διαφόρων λειτουργιών μιας επιχείρησης και τις εξελίξεις της βιομηχανίας.
  • Να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της αγοράς σε προϊόντα αρτοποιίας ή ζαχαροπλαστικής.

BAKER - Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα

Κωδικός
Περιγραφή
 
Γνώση και Κατανόηση
LO: 01 Εξηγούν τις επαγγελματικές έννοιες, διαδικασίες και τεχνικές στην παραγωγή ειδών αρτοποιίας ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 02 Αναπαράγουν βασικές επαγγελματικές αρχές και ποιοτικά κριτήρια στην παραγωγική διαδικασία.
LO: 03 Αναγνωρίζουν το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και τις λειτουργίες ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
 
Τεχνικές Δεξιότητες
LO: 04 Αναπτύξουν επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες και ικανότητες στην παραγωγική διαδικασία ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 05 Εφαρμόζουν καλές επαγγελματικές πρακτικές και τεχνικές για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής διαφόρων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
LO: 06 Λαμβάνουν αποφάσεις και επιλύουν προβλήματα, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές ιδέες, μεθόδους και τεχνικές για την εξασφάλιση προτύπων ποιότητας.
 
Επαγγελματικές Ικανότητες
LO: 07 Υιοθετούν τη σωστή επαγγελματική κουλτούρα, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για την αφετηρία της σταδιοδρομίας τους.
LO: 08 Εφαρμόζουν τη νέα μάθηση και αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που προκύπτουν από τις λειτουργίες και την παραγωγή ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 09 Συμμετέχουν στην απόκτηση πρακτική και επαγγελματικής εμπειρίας σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία.

BAKER - Σκοπός Προγράμματος

Το πρόγραμμα Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική εισάγει τους/τις σπουδαστές/-ριες στις βασικές επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε βασικές θέσεις εργασίας.

Οι σπουδαστές/-ριες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επαγγελματική ικανότητα να παρασκευάζουν και να παρουσιάζουν προϊόντα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, εφαρμόζοντας βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, της επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών και μεθόδων παραγωγής, καθώς επίσης και τις διάφορες επιχειρησιακές λειτουργίες ενός Αρτοποιείου ή Ζαχαροπλαστείου.

Παράλληλα, οι σπουδαστές/-ριες θα γνωρίσουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και τις τελευταίες εξελίξεις της βιομηχανίας, αποκομίζοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία μέσα από την πρακτική εξάσκηση τους.

Είσοδος (κινητές συσκευές)