COOK - Σκοπός Προγράμματος

Σκοπός του Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες είναι να εκπαιδεύσει τους/τις σπουδαστές/τριες στις επαγγελματικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για ένα πετυχημένο ξεκίνημα καριέρας στον επισιτιστικό κλάδο. Οι σπουδαστές/τριες θα καταρτιστούν σε μοντέρνες και κλασσικές μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται στις μαγειρικές τέχνες. Σε συνδυασμό με την πρακτική εμπειρία, θα λάβουν μια ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση για να μπορούν να εργαστούν σε βασικές θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει μια ισορροπημένη επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία στην τάξη, την εκτεταμένη πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και των δεξιοτήτων στο εργαστήριο και τη βιομηχανική κατάρτιση, έτσι ώστε οι σπουδαστές/τριες να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός μεταβαλλόμενου και αναπτυσσόμενου επαγγέλματος.

Επίσης, οι σπουδαστές/τριες θα εμβαθύνουν στο γνωστικό αντικείμενο και τις πρακτικές ικανότητες που χρειάζονται για την επαγγελματική παραγωγή και παράθεση φαγητών, τη ζεστή και κρύα κουζίνα, την ταυτοποίηση, τεμαχισμό και επεξεργασία υλικών, τη διατροφή και την επιστήμη τροφίμων, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική και την παρασκευή τροφίμων για ειδικές εκδηλώσεις και συμπόσια.

Η δομή του προγράμματος ακολουθεί τις τάσεις της βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς σε μια προσπάθεια άμεσης εργοδότησης και πετυχημένης ένταξης των σπουδαστών/τριων στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις, σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Είσοδος (κινητές συσκευές)